Emosjonelle Parfymer – Hvordan dufter påvirke humøret.

Visste du at ulike lukter kan påvirke humøret?

Alle forbinder forskjellige lukter med forskjellige steder og mennesker, og når vi gjennkjenner en lukt vil hjernen raskt finne frem minner. Dette vil selvfølgelig påvirke dine følelser.

Men ulike dufter kan også påvirke humøret uten å ha et minne knyttet til den aktuelle lukten. Nedenfor vil du se listen over et utvalg lukter som kan påvirke humøret:

Lavendel
Denne lukten er avslappende og beroligende, og kan hjelpe deg å sove. Prøv gjerne å spraye litt på puten di før du legger deg.
Lavendel kan også hjelpe mot hodepinne og PMS, samtidig som den roer nervene og øker humøret.

LavenderNoen dufter som inneholder Lavendel er:
Yardley English Lavender, Mexx Man, Jean Paul Gaultier Le MaleWoods of Windsor Lavender, Elizabeth Arden Green Tea Lavender og Caron Pour Un Homme

Jasmine
Dette er en lykkelig lukt som fremkaller optimisme. Den har antidepressive egenskaper og kan virkelig bidra til å roe ned nervene og lindre angst. Nevnte jeg forresten at det er et afrodisiakum, også? Jasmin er kjent som kjærlighetensblomst … og hvem ønsker vel ikke kjærlighet i livet sitt?

JasmineDufter som inneholder Jamine er blant annet:
Thierry Mugler Alien, Giorgio Armani Armani Prive Eclat de Jasmin, Bvlgari Jasmin Noir L’Essence, Michael Kors Glam Jasmine og Alyssa Ashley Musk for Men

Rosmarin
Rosmarin er en stimulerende og hjelpe deg å føle deg mer våken og mer oppmerksom. Lukten kan også hjelpe med å lindre hodepine. Perfekt etter lang og morsom helg, når du sitter på kontoret på mandag.

rosmarin-aroma

Dufter som inneholder Rosmarin er:
Issey Miyake L’Eau Bleu d’Issey Eau Fraiche, Clarins Eau Dynamisante, Paco Rabanne Paco Rabanne Pour Homme og Paul Smith Extreme Men

Sitrus
Er du i dårlig humør? Følelsen stresset eller nervøs? Sitrus har vist seg å inspirere positivitet samt hjelpe mot stress og angst. Ikke bare det men den ren lukt av sitrus forbedrer også konsentrasjonen!

Sitrus

Dufter som inneholder sitrus:
Clinique Happy for Woman
, Mary Greenwell Lemon, D&G Light Blue, Nina Ricci Nina, Yardley Citrus & Wood, CK One, Acqua Di Gio, Acqua Di Gioia

Syrin
Denne lukten hjelper deg å konsentrere deg, samt gi deg bedre hukommelse.

 index

Dufter som inneholder Syrin:
Gucci Guilty, Christian Dior Diorissimo og Calvin Klein Contradiction

Det er mange flere lukter som kan påvirke humøret, så man skal ikke se bort ifra at det kommer et lignende innlegg i fremtiden :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *