Sporet Levering
Prisen du ser er prisen du betaler - Ingen Toll
Bestill Nå - Betal Om 30 Dager

Dunhill Aftershave & Dufter til han

Dunhill, eller Alfred Dunhill, er et britisk design-og duftmerke. De lager luksusvarer til menn. Bortsett fra herreklær og dufter er de også kjent for sine ur, lærvarer og fine utstyr til å røyke med.

Interessant nok, Dunhill har ikke alltid vært et luksusmerke, eller involvert i klær. Historien begynner da den unge Alfred Dunhill tok over familiebedriften, en hest og kjerre virksomhet. Dette var på begynnelsen av århundret og Dunhill var veldig interessert i hva fremtiden ville bringe. Han skjønte at hestene kom til å gå ut av moten fort og at han trengte å tilpasse sin virksomhet til den nye måten å komme seg rundt på; bil. Han begynte å selge tilbehør for biler for den kresne gentleman. Han kalte disse "motorities" og varene inkluderte luksusratt, briller, klokker og førstehjelpskit. Dunhill laget også klær for å tåle vinden samt et rør med en skjerm på slik at røykerne kunne blåse bort røyken mens de kjørte i en åpen bil. Dette førte til at Dunhill åpne sin egen rør og lighter fabrikk i 1910, samt en skikkelig herreklær linje. Kundene var snart i stand til å finne Dunhill dresser og aftershave med samme gode kvalitet.

Dufter har vært nær merkets hjerte siden de tidlige dager. Den aller første Dunhill duften, Dunhill for menn, ble utgitt så tidlig som i 1934. Denne treaktige og krydrete duften blandet blomsterdetaljer av lavendel, rose og iris med sitrus og tre. Det er en klassisk og typisk britisk duft som passer enhver gentleman. Dunhill Edition (1984) er en nyere duft som har vært veldig populær. Det er en aromatisk fougere med mye sitrus, og den er tilgjengelig i et utmerket gavesett med en dusjsåpe og en aftershave balm. Dunhill Ikon (2015) har vært en moderne hit for merkevaren og virkelig gjort inntrykk med sin tunge metall flaske som er både maskulin og elegant. Duften er en aromatisk sitrusduft med god holdbarhet og har en læraktig og røykfylt duft. En mer intens og sterkere spesialutgave, Dunhill Ikon Elite, ble utgitt i 2016.

Alfred Dunhill var en dreven og veldig sta mann og hans krav til kvalitet og eleganse er uunnværlig for selskapet selv i dag. Ifølge legenden, når Dunhill butikken i London ble jevnet med jorden av tyske bombefly i 40 årene Dunhill, nå en gammel mann, gikk dagen etter og begynte å selge sine varer i ruinene. Dunhill er essensen av den britiske gentleman med en moderne edge.
Vis Mer