Guy Laroche Aftershave & Dufter til han

Guy Laroche er et fransk moteselskap grunnlagt i 1957 av designeren med samme navn. I moteverdenen er de mest kjent for sine kvinners ready-to-wear kolleksjoner og haute couture, men de fleste vil kjenne dem pga deres berømte dufter som Fidji (1966) og den umiskjennelige Drakkar Noir (1982).

Laroche reiste til Paris som en ung mann for å lære kunsten av hattemaking, eller hattepynt. Han forble i hattebransjen i mange år, designet skredderhatter for sitt respekterte parisiske klientell. Guy Laroche reiste til USA etter den annen verdenskrig for å lære seg handel i New York. Han returnerte til Paris på slutten av 40-tallet og han begynte å lage kjoler og andre former for klær i tillegg til hatter. Før han åpnet sin egen butikk i 1957 var han mest kjent for sine elegante bukse-drakter og kjoler. Selskapet vokste, og med tiden ble det et komplett motehus. Merket har en lang historie med å fremme kreative talenter. Designere som Issey Miyake og Valentino Garavani av Valentino jobbet for Laroche i sine yngre dager. Laroche døde i 1966, men selskapet har fortsatt.

Når det gjelder dufter vil de fleste gjenkjenne navnet Drakkar Noir. Dette var faktisk en mørkere og mer mystisk versjon av den opprinnelige Drakkar fra 1972. Dette var en aromatisk fougere duft med noter av sitron, bergamot, verbena, lavendel, furu, og patchouli. Duften var en suksess, men det var ingenting mot Drakkar Noir som ble utgitt i 1982. Denne ikoniske 80 talls duften er lett gjenkjennelig med sin mørke flaske og boks og skarpe hvite logo. Duften minner om det opprinnelige Drakkar Aftershave, men friskere og den har urter som malurt og einer samt koriander og kanel på en tre base. Resultatet er en maskulin og intensiv duft. Navnet var tilsynelatende inspirert av vikingskipene, og dette er absolutt en henrivende duft! Drakkar Noir cologne har blitt utgitt i mange versjoner siden den opprinnelige versjonen, inkludert Drakkar Dynamik (1999), så vel som moderne Drakkar Essence (2014).

Se alle

Guy Laroche tidslinje

1981
2015
2014
2014
Drakkar Essence
DRAKKAR ESSENCE

Drakkar Essence av Guy Laroche er en aromatisk duft for...

1982
1982
Drakkar Noir
DRAKKAR NOIR

Drakkar Noir av Guy Laroche er en frisk, aromatisk og treaktig...

Guy Laroche
Kolleksjonene
FRA BARE
kr 94
Guy Laroche Drakkar Essence
DRAKKAR ESSENCEDrakkar Essence av Guy Laroche er en aromatisk duft for...
FRA BARE
kr 205
Guy Laroche Drakkar Noir
DRAKKAR NOIRDrakkar Noir av Guy Laroche er en frisk, aromatisk og treaktig...