Sporet Levering
Prisen du ser er prisen du betaler - Ingen Toll
Bestill Nå - Betal Om 30 Dager

Karl Lagerfeld Aftershave & Dufter til han

Karl Lagerfeld er en berømt designer kjent for sincouture mote, kjærlighet til kunst og unike personlige stil.

Den fransk-tyske motedesigneren er en ganske mystisk karakter, og ikke mye er kjent om hans opprinnelse eller personlige liv. Faktisk har han aldri avslørt sin fødselsdag og han har gitt flere ulike år til pressen. Vi vet at han vokste opp i Nord-Tyskland hvor hans far eide et melkeselskap, og i 2008 ble et tyskt papir funnet som beviste at Lagerfeld ble født i 1933.

Etter endte studier i illustrasjon og historie på begynnelsen av 1950-tallet begynte Lagerfeld å jobbe for Balmain under pseudonymet Roland Karl. Han ble oppdaget og fikk læreplass etter å ha deltatt i en designkonkurranse hvor vinterfrakken han vant førstepremien. Han gjorde det bra og fikk en designerstilling hos Jean Patou, det anerkjente franske couture huset også kjent for sine parfymer, og Lagerfeld designet svært konseptuelle stykker for dem i begynnelsen av 60-tallet. Han har siden jobbet for en rekke merker som Chanel, hvor han har vært sjefsdesigner siden 1983, Fendi, Chloé og Macys.

Lagerfeld er ofte beskrevet som et vidunderbarn eller et geni. Bortsett fra fashiondesign er han en ivrig illustratør, arkitekt, filmskaper og fotograf som gjør de fleste av sine annonsekampanjer selv. Han er også kjent for sine fantastiske samlinger av litteratur og kunst samt hans fantastiske hjem, ofte innredet i historiske stiler og fylt med tilpassede stykker laget av noen av verdens mest kjente kunstnere. Han har aldri giftet seg, men hadde et langt forhold til Paris aristokraten Jacques de Bascher de Beaumarchais som gikk bort i 1989.

Den aller første Karl Lagerfeld duften ble utgitt så tidlig som i 1978. Det er en treaktig og røkelse-lignende duft fylt med noter av pipetobakk, sandeltre, sverdliljerot og amber. Andre Lagerfelds dufter inkluderer orientalsk krydret Photo (1990) med sitrus og blomster, og friske og komplekse Jako (1998). Blant de mer moderne duftene finner vi Karl Lagerfeld for Him (2014), en fougere duft med aromatiske overtoner med lavendelolje, eple og fiolett på en treaktig base.
Vis Mer