Sporet Levering Med PostNord
Prisen du ser er prisen du betaler - Ingen Toll
Bestill Nå - Betal Om 30 Dager

Old Spice Aftershave & Dufter til han

Old Spice er et amerikansk selskap som ble etablert i 1934. De fokuserer utelukkende på hudpleieprodukter for menn, med hovedfokus på aftershave og deodoranter.
Merket er i dag ganske kjent for deres tullete reklamer med Terry Crews, men Old Spice har en lang og seriøs historie bak seg.

Deres første duft var faktisk for kvinner, og ble solgt av grunnlegger og såpe-lager William Lightfoot Schultz i 1937. Året etter ga han ut en duft for menn, som skulle vise seg å være en fulltreffer, kalt «Old Spice». Den ikoniske duften med den ikoniske logoen ble en mal for mange dufter som skulle komme i ettertid.

Schultz' duft ble svært populær blant soldater under andre verdenskrig, mulig som et resultat av at Schultz midlertidig brukte militærproduksjon for å hjelpe til. Men ettersom krigen fortsatte, tok amerikanske soldater med seg Old Spice i bagasjen når de reiste over hele verden, og da freden var et faktum, hadde merket blitt kjent globalt.

Omtrent ti år etter at Lightfoot Schultzs døde, ble merket solgt til en kjemiskprodusent på 70-tallet. Den nye generasjonen etter Schultz hadde mistet interessen for Old Spice og fremtiden til merket så dyster ut. Helt frem til 90-tallet da merket ble kjøpt opp av Procter & Gamble, som klarte å snu trenden og introdusere Old Spice til helt ny generasjon med menn. De gikk vekk fra den klassiske aftershaven og fokuserte heller på dusjsåper og body sprays. De omfavnet «bestefar»-assosiasjonene og reklamene deres er sentrert rundt det å lukte som en «mannemann»
I dag er merket større en noen sinne og de har lansert flere dufter og dusjsåper, alle med en egen vri på den opprinnelige Old Spice-formulen.
Whitewater (1997) kombinerer akvatiske noter med den typiske krydrete lunheten av den opprinnelige aftershaven. De har også lansert serien Bearglove (2015) en mannlig og musk duft.
Vis Mer