Original Penguin Aftershave & Dufter til han

Original Penguin er et amerikansk motemerke lansert i 1950, grunnlagt av Abbot Pederson, en selger fra Minneapolis som kom opp med ideen om Pete Penguin, på et fly fra New York.

Han hadde vært ute å drukket kvelden før, og kjøpt en pingvin blant drinkene. Dessverre fikk stakkars Pete hodet sitt kappet av under flyturen, så Abbot brukte slipset sitt til å fikse leketøyet. En flyvertinne så dette og påpekte at en pingvin med slips hadde passet på en skjorte. Da Pederson ankom hjemmet sitt, tegnet han logoen med Pete Penguin, et design som senere skulle bli veldig kjent.

De første klærne fra merket var en enkel pikéskjorte som solgte veldig bra. Abbot Pederson var en ivrig golfspiller og hans interesse for spillet gjenspeiles ofte i de mange golf-inspirerte designene fra merket. Original Penguin sponser også flere kjente golfstjerner.
I løpet av 50-tallet ble merket enda mer populært og deres skjorter ble båret av kjente menn som Bing Crosby, Frank Sinatra og Richard Nixon.

På begynnelsen av 2000-tallet ble merket gjenopplivet av Perry Ellis etter å ha ligget under radaren en periode, og merket begynte å designe nye klær, fortsatt inspirert av sport, men nå mer moderne.
Original Penguin begynte også å lansere dufter, deres første var Original Penguin for Men (2011), en frisk og aromatisk duft med orientalske noter av neroli, epler, pepper, gran, vanilje, patchouli og musk. En annen bemerkelsesverdig duft for menn er Reserve (2013), en krydret fougere duft som utstråler maskulinitet og sjarm.

Se alle

Original Penguin tidslinje

2010
2019
2018
2017
2013
2013
Reserve
RESERVE

Reserve av Original Penguin er en orientalsk duft for menn. Den...

2012
2012
Rocks
ROCKS

Rocks av Original Penguin er en orientalsk og treaktig duft for...

2011
2011
Original Penguin
ORIGINAL PENGUIN

Original Penguin av Original Penguin er en treaktig og aromatisk...

Original Penguin
Kolleksjonene