Sporet Levering
Prisen du ser er prisen du betaler - Ingen Toll
Bestill Nå - Betal Om 30 Dager

Penhaligon's Aftershave & Dufter til han

Penhaligon er en av de eldste parfymehusene fortsatt i drift, etter å ha åpnet sine dører i 1870. Dette tradisjonelle britiske merket selger fortsatt noen av sine opprinnelige dufter den dag i dag, samt flere nye fabelaktige dufter som fortsetter å heve standarden. Selskapet ble startet av William Penhaligon, en frisør og salver født i 1837. Penhaligon var så fantasifull som han var ambisiøs og hans nyskapende parfymer har gjort han til en av legendene innen parfymemiljøet.

I 1902 skapte han en av merkets bestselgere da han lanserte Blenheim Bouqet - en slående duft med sitrus og krydder. Duften ble skapt for den 7. Duke of Marlbourough, Winston Churchills bestefar, og oppkalt etter hans monumentale herregård; Blenheim Palace. Duften er fortsatt i salg i dag.
Året etter mottok Penhaligon's en Royal Warrant, men dessverre hadde William Penhaligon gått bort innen da, men selskapet var fortsatt i gang for fullt.

Etter at deres butikk ble ødelagt under London Blitz i 1940, solgte merket sine produkter til andre butikker, og det var ikke før i 1975 at de kunne åpne dørene til sin egen nye butikk. Denne gangen i Covent Garden og nå med en mer moderne versjon av merkevaren, men selvfølgelig fortsatt tro mot sine tradisjoner. Siden da har Penhaligon's åpnet quirky butikker på flere kontinenter og fortsetter å bli betraktet som en av de beste britiske parfymehusene.

Selv om Penhaligon's har mange unisex dufter, er det noen som hovedsaklig er beregnet for herrer. Hammam Bouqet (1872) er en treaktig og orientalsk duft skapt av William Penhaligon selv med noter av kalk, lavendel, rose og tre. Duften var inspirert av de eksotiske duftene fra det tyrkiske badehuset i nærheten av hans butikk. Endymion Cologne (2003) er en mystisk aromatisk krydderduft med bergamott, kaffe, lær, sort pepper, røkelse, musk og olibanum. Sartorial (2010) fanger lukten av et snekkerverksted med noter av damp, bivoks, fersk ingefær, lær og metall. Blasted Heath (2015) har som mål å fange den herjende vinden fra den britiske kysten med akvatiske noter av havet, whisky og tang på en base av tre og musk.
Vis Mer