Salvador Dali Aftershave & Dufter til han

Salvador Domingo Felipe Jacinto Dalí i Domènech, Marqués de Dalí de Pubol (bedre kjent som Salvador Dali) ble født i Spania i 1904. Han var en kjent surrealist maler, men hadde mange andre prosjekter, for eksempel skulpturer, filmer og bøker.

Da Salvador var 14 han oppdaget sin kjærlighet for å male da han deltok på et sommerkurs i tegning, og han hadde sin første offentlige utstilling bare tre år senere. For å satse på en karriere innen kunst og maling, reiste Dali til Madrid i 1922 for å studere ved den berømte Fast Academia de Bellas Artes de San Fernando. Det var her Salvador først ble oppdaget for sin eksotiske stil, og senere for hans eksperimenter med kubisme.

Etter å bli utvist fra skolen i 1926, etter å ha sagt at sensoren som skulle vurdere hans arbeid var inkompetent., flyttet han til Paris. Der møtte han den berømte kunstneren Picasso, og også hans livs kjærlighet Gala Eluard, som senere skulle bli hans kone.

Noen av de mest kjente kunstverkene fra Salvador Dali er blant annet Mae West Lips Sofa, maleriene "The Persistence of Memory", "Swans Reflecting Elephants" og "Metamorphosis of Narcissus". Han jobbet også på en rekke filmer, som blant annet Alfred Hitchcocks Spellbound, han designet arkitektur og for Christian Dior designet han klær. Han har også gitt flere bøker, kunst og fotografier.

I 1983 lanserte han sin første parfyme, som ble inspirert av hans store kjærlighet Gala. Hans første duft for menn ble gitt up i 1987 og var en orientalsk duft kalt Salvador Dali Pour Homme. Både hans dufter for menn og kvinner har lepper på dem, enten på flasken eller esken, siden dette var et symbol Dali ofte brukte i sin kunst.

Se alle

Salvador Dali tidslinje

1985
2013
2010
2010
Salvador
SALVADOR

Salvador av Salvador Dali er en krydret og treaktig duft for...

2007
2007
2005
2005
Agua Verde
AGUA VERDE

Agua Verde av Salvador Dali er treaktig og aromatisk duft for...

1996
1996
Laguna Homme
LAGUNA HOMME

Laguna Homme av Salvador Dali er en orientalsk treaktig duft for...

1986
Salvador Dali
Kolleksjonene
FRA BARE
kr 117
Salvador Dali Agua Verde
AGUA VERDEAgua Verde av Salvador Dali er treaktig og aromatisk duft for...
FRA BARE
kr 281
Salvador Dali Salvador
SALVADORSalvador av Salvador Dali er en krydret og treaktig duft for...