Sporet Levering
Prisen du ser er prisen du betaler - Ingen Toll
Bestill Nå - Betal Om 30 Dager

Salvador Dali Aftershave & Dufter til han

Salvador Domingo Felipe Jacinto Dalí i Domènech, Marqués de Dalí de Pubol (bedre kjent som Salvador Dali) ble født i Spania i 1904. Han var en kjent surrealist maler, men hadde mange andre prosjekter, for eksempel skulpturer, filmer og bøker.

Da Salvador var 14 han oppdaget sin kjærlighet for å male da han deltok på et sommerkurs i tegning, og han hadde sin første offentlige utstilling bare tre år senere. For å satse på en karriere innen kunst og maling, reiste Dali til Madrid i 1922 for å studere ved den berømte Fast Academia de Bellas Artes de San Fernando. Det var her Salvador først ble oppdaget for sin eksotiske stil, og senere for hans eksperimenter med kubisme.

Etter å bli utvist fra skolen i 1926, etter å ha sagt at sensoren som skulle vurdere hans arbeid var inkompetent., flyttet han til Paris. Der møtte han den berømte kunstneren Picasso, og også hans livs kjærlighet Gala Eluard, som senere skulle bli hans kone.

Noen av de mest kjente kunstverkene fra Salvador Dali er blant annet Mae West Lips Sofa, maleriene "The Persistence of Memory", "Swans Reflecting Elephants" og "Metamorphosis of Narcissus". Han jobbet også på en rekke filmer, som blant annet Alfred Hitchcocks Spellbound, han designet arkitektur og for Christian Dior designet han klær. Han har også gitt flere bøker, kunst og fotografier.

I 1983 lanserte han sin første parfyme, som ble inspirert av hans store kjærlighet Gala. Hans første duft for menn ble gitt up i 1987 og var en orientalsk duft kalt Salvador Dali Pour Homme. Både hans dufter for menn og kvinner har lepper på dem, enten på flasken eller esken, siden dette var et symbol Dali ofte brukte i sin kunst.
Vis Mer