Sporet Levering
Prisen du ser er prisen du betaler - Ingen Toll
Bestill Nå - Betal Om 30 Dager

Tom Ford Aftershave & Dufter til han

Tom Ford er en amerikansk motedesigner som er best kjent for sitt arbeid med Gucci og Yves Saint Laurent, så vel som sitt eget motehus og duftlinje.

Ford vokste opp i de amerikanske sørstatene, men flyttet til New York for å gå på universitetet. Han studerte kunsthistorie ved NYU, men forlot skolen etter bare et år. For å tjene litt penger begynte han å spille i reklamer frem til han ble akseptert inn Parsons School of Design der han studerte arkitektur før han flyttet til Paris der han jobbet som praktikant for Chloé. Etter eksamen begynte han å se seg om etter en jobb og fikk omsider muligheten til å være designassistent for et lite sportsselskap på slutten av 80-tallet. Han fikk jobben ved å ringe dem hver dag i en måned til de omsider sa ja. Ford var venn med Marc Jacobs, og dette hjalp han til å senere få en jobb hos Perry Ellis der Jacobs var sjefsdesigner. Etter noen år ble Ford lei av New York og amerikansk mote, og ønsket seg til Europa. Han sikret seg en jobb hos Gucci og flyttet til Italia.

Gucci er kjent over hele verden i dag, men det var ikke tilfellet da de ansatte Ford. Motehuset hadde vært under dårlig ledelse, de var upopulære og hadde mistet millioner. Ford jobbet seg oppover i selskapet og klarte å snu trenden og etter et par år doblet salget til merket. Gucci ble igjen et kjent merke og de gjorde det så bra at de klarte å kjøpe opp Yves Saint Laurent. Ledelsen i YSL var ikke spesielt begeistret over Ford sin ledelse, design og kontroversielle reklamekampanjer, så etter et lang maktkamp ble Ford skjøvet ut av Gucci Group i 2004.

Men Ford ga ikke opp, og begynte å arbeide med sin egen merkevare i 2005. I begynnelsen melket han sin bakgrunn Gucci og YSL, men etter hvert ble han uten tvil en sterk merkevare på egenhånd. Han begynte å lansere klær, briller, parfyme og skjønnhetsprodukter. Han fortsatte med sin enkle, men sexy stil som han er kjent for og designet klær spesielt for Tom Hanks, Daniel Craig og Will Smith.

Den første duften fra merket ble lansert i 2006 og het Black Orchid. Den ble en stor suksess og selv om den opprinnelig ble markedsført for kvinner, ble den utrolig populær blant menn også. Skuespiller Eddie Redmayne, blant andre, har innrømmet at dette er hans signaturduft. Tom Ford ga ut sin første duft for menn i 2007, kalt Tom Ford for Men, og dette var en frisk og treaktig musk duft med noter av ingefær, sitron, bergamott og tobakkblader. Noir (2012) er en aromatisk kveldsduft som er ment for å komplementere Violet Blond for kvinner. Gjennom sin luksuriøse Tom Ford Private Blend-samling har Ford hatt muligheten til å lansere virkelig førsteklasses dufter og noen av de mest populære valgene for menn er Tobacco Oud (2013) og Tuscan Leather (2013).

Tom Ford har også beveget seg utenfor mote, parfyme og briller. I 2009 regisserte han sin første spillefilm; "A Single Man" med Colin Firth, som vant flere priser og ble nominert til en Oscar.
Vis Mer