Sporet Levering
Prisen du ser er prisen du betaler - Ingen Toll
Bestill Nå - Betal Om 30 Dager

Yves Saint Laurent Aftershave & Dufter til han

Noen finner sin lidenskap allerede som barn og Yves Saint Laurent var en av disse. Det begynte med at han laget kompliserte papirdukker som liten, og gikk videre til å designe og lage kjoler for hans mor og to søstre før han hadde rukket å bli 18 år.
Da flyttet han nemlig til Paris for å gå på den berømte Chambre syndicale de la haute couture -skolen. Han utmerket seg raskt som et talent og ble introdusert til selveste Christian Dior.

Kort tid etter designet Laurent den prisvinnende asymmetriske cocktail kjolen, og var dermed sikret en jobb hos Dior. Laurent ble også designer for det innflytelsesrike Haute Couture etter Diors død i 1957. Men han fikk ikke bli så lenge. Etter at uavhengighetskrigen i Algeri brøt ut, ble Laurent vervet til millitæret og måtte forlate Dior.

Men Laurent skulle ikke tilbringe mye tid i millitæret heller. Etter 20 dager ble han så syk av stresset og mobbingen fra de erfarne soldatene at han måtte inn på sykehus, og som om ikke det skulle være nok fikk han også vite at han ikke var velkommen tilbake til Dior. Etter at han ble friskmeldt var Laurent i stand til å sette opp sin eget motehus i 1962, og det var nå hans kommersielle bedrift virkelig begynte å blomstre. Laurent ønsket en tidløs basestil for menn, som kunne enkelt oppdateres og fornyes.

Yves Saint Laurent imperiumet forsatte å vokse også utenfor moteverden da de lanserte forskjellige Aftershaves og Eau de Colognes, som fortsatt selger sterkt i Amerika og resten av verden i dag. Merket har hele tiden vært populært og elsket, og de har holdt seg loyal mot sine fans hele veien. - Men ikke uten kritikk fra andre, og kritikken var spesielt rettet mot merkets dufter. Laurent ønsket nemlig å promotere sensulle og sterke dufter som reflekterte hans kunder, noe som ble sett på som forhåndsdømmende og dominerende. Det hjalp heller ikke stort da Laurent lanserte duften som fikk navnet "Opium pour Homme" som mange mente oppmuntret til dop.
Men kritikken stilnet da han lanserte "Kouros" som ble en moderne klassiker som fortsatt er en bestselger den dag i dag.

YSL har også lansert de veldig populære L'Homme (2006) og L'Homme Libre (2011) som oppfordrer til ytringsfrihet som alltid var veldig viktig for Laurent. De er begge friske og ungdommelige, samtidig som de er veldig maskuline.
I 2009 lanserte de "La Nuit de L'Homme" som ble annonsert av Laurent som en duft full av kontraster og spenninger. "Rive Gauche Pour Homme" som ble lansert i 2003 står i dag som et ikon av motehuset suksess.
Vis Mer