Sporet Levering
Prisen du ser er prisen du betaler - Ingen Toll
Bestill Nå - Betal Om 30 Dager

Beste Vintage Aftershave Fra 70-, 80- Og 90-Tallet

Hvor kommer aftershaven fra og hva var dens formålet?

Den første aftershaven kan dateres tilbake til romerrikets tid og ble brukt som bedøvelses- og antiseptiskmiddel, og ble laget av medisinske urter og krydder. Den ble brukt for å forhindre infeksjon etter barbering og enda verre... død.

Påfølgende på 1500-tallet ble en krydret aromatisk Bay Rum-duft brukt av sjømenn for å dekke over kroppslukt. Den første vintage eau de cologne kalt '4711' ble laget i 1709 av Wilhelm Muelhens. Det ble promotert som mirakelvann både for intern og ekstern bruk. Denne gammeldagse aftershave er fortsatt tilgjengelig i dag, men er strengt tatt IKKE til konsum.

 

rum

 

Datidens barberhøvler var veldig enkle og sløve, noe som førte til en smertefull barberingsopplevelse. Dette ville ha betydd at kutt og hakk var vanlig etter besøk hos frisørene. Det var lite kjent om sterilisering og levekårene var uhygieniske de fleste steder på den tiden.

Etterbarberingsvannet ble brukt for å skåne og berolige huden og inneholdt ofte store mengder alkohol. Dette holdt noen av de infeksjonsfremkallende bakteriene under kontroll.

Det ble også hevdet at noe av alkoholen ble absorbert i huden eller inhalert. Noen menn klaget over å føle seg ør og svimmel etter å ha barbert seg, men de var mest sannsynlig litt fulle allerede før de satt seg ned i stolen.

 

Er Aftershave en luksus eller en nødvendighet?

For menn som barberer seg er det helt nødvendig å bruke enten en aftershave eller en eau de cologne etterpå. Det vil desinfisere nybarbert hud og alkoholen vil trekke sammen blodårene, og fremskynde helingsprosessen. Huden din vil føles tonet, forfrisket og lett duftende.

Du kan bruke en aftershave sammen med en eau de toilette for en mer fremtredende og langvarig duft.

Tidene har endret seg og ønsket om personlig stell står definitivt høyt på agendaen for de fleste moderne menn. Hva kan være mer sexy enn en mann som liker å se og lukte fantastisk?

 

Hva menes med Vintage Aftershave?

Noen klassiske aftershaves er enda mer populære i dag enn da de først ble markedsført.

Selv om mange mannlige dufter ble kraftig promotert på den tidens kjente sports- og TV-personligheter. Slik som Henry Cooper i «Splash it all over»-kampanjen for Brut aftershave. Den generelle etterspørselen etter aftershave har økt betydelig de siste fire tiårene.

Å lukte godt er ikke lenger tabu. Mange eldre menn har fortsatt å kjøpe den samme duften de siste 30 eller 40 årene. En vintage parfyme eller aftershave kan betraktes som en hvilken som helst duft som ble lansert for mer en 10 år siden.

Her er våre toppvalg av dufter for menn fra 70-, 80- og 90-tallet. Hvilken av disse retro aftershaves er din favoritt gjennom tidene?

 

Old Spice

 

Beste Aftershaves fra 1970-tallet

 

Blue Stratos

Er en frisk maskulin duft, med toppnoter av grapefrukt, bergamott og sitron. Med mellomnoter av rosentre, geranium og patchouli over basenoter av musk, furu, basilikum og treaktige noter.

 

Paco Rabanne Pour Homme

Denne klassiske aftershave har en raffinert og moderne vri. Det er en aromatisk og treaktig duft med milde noter av krydder. Toppnotene av brasiliansk palisander, salvie og rosmarin etterfølges av blomstrede mellomnoter av geranium, lavendel og tonkabønne.

 

Shulton Old Spice for menn

Denne retro-aftershaven kan i disse dager sees på som en gammelmannsduft, ettersom mange menn har brukt den siden den først ble lansert i 1937.

Imidlertid er populariteten på vei opp igjen. Dette skyldes hovedsakelig introduksjonen av mange andre produkter i sortimentet på 2000-tallet, inkludert deodorant, kroppsvask og kroppsspray.

Toppnotene er muskat, stjerneanis, aldehyder, appelsin og sitron. De blomstrede og krydrede mellomnotene består av kanel, nellike, piment, geranium, heliotrop og sjasmin. Basisnotene er benzoin, vanilje, musk, tonkabønne, sedertre og ambra.

 

Aramis av Aramis

Denne tradisjonelle aftershave, med sine skarpe tretoner, er en av våre favoritter gjennom tidene. Den er veldig populær i Amerika, hvor sterkere luktende dufter foretrekkes.

Toppnotene er aldehyder, myrra, Artemisia, kløver, timian, bergamott og gardenia. Midtnotene er patchouli, salvie, sjasmin, kardemomme og orrisrot. Basisnotene faller til en maskulin blanding av lær, eikemose, musk, vetiver, sandeltre, rav og kokos.

 

CK Obession

80-tallets Aftershave som er for gode til å motstå.

 

Drakkar Noir av Guy Laroche

Denne duften, lansert i 1982, er frisk og maskulin. Dette er hovedsakelig på grunn av toppnotene som består av basilikum, rosmarin, grønn mynte, verbena, lavendel og sitron. Midtnotene er angelica, malurt, einer og koriander. Med duftende og muskaktige basenoter av eikemose, patchouli, sedertre, furunål og balsam.

 

Kouros av Yves Saint Laurent.

Dette er en gammeldags aftershave, men en klassiker i seg selv, lansert tilbake i 1981. Den sies å gjenspeile maskulinitet og styrke, og få frem helten i enhver mann som bruker den.

Toppnotene i denne vintage aftershaven er laurbærblad, muskulatur og salvie. Midt- eller hjertenotene er sammensatt av kanel, koriander, bergamott, geranium og sjasmin. Basisnotene er vetiver, patchouli, rav og musk.

 

Cool Water av Davidoff

Denne originale marineduften for menn ble inspirert av havets friskhet. Den utfolder seg med noter av mynte og mellomtoner av lavendel med basisnoter av sensuell rav.

 

Obsession av Calvin Klein

Denne duften er en tidløs klassiker. Det er en intenst provoserende duft, med en blanding av balsamico, krydder og sjeldne tresorter. Toppnotene starter med en bergamott-mandarinblanding som går videre til et krydret hjerte med lavendel og salvie. Duften fanger virkelig 80-tallets glamour og dekadanse.

 

JPG Le Male

Klassiske 90-talls Aftershaves - Fansens Favoritter

 

Eternity for Men av Calvin Klein

I 1990 lanserte CK Eternity som deres nyeste aromatiske duft for menn. Den kombinerer toppnoter av lavendel, sitron, bergamott og mandarin for en frisk, ren duft. Etterfulgt av mellomtoner av salvie, einebær, basilikum, geranium, koriander, sjasminappelsinblomst og lilje. Disse blekner i avsløre basisnoter av sandeltre, vetiver, musk, brasiliansk palisander og rav.

 

Le Male av Jean Paul Gaultier

Vi må inkludere denne sjømannsformede flasken og med den provoserende annonsekampanjen på listen vår over must-have. Denne duften er fortsatt like sterk i dag som den var da den ble lansert i 1995. Beskrevet som en "macho"-duft, er den en frisk og maskulin duft. Først treffes du av toppnotene av mynte, deretter mellomnotene av lavendel med de varme basenotene av kanel og spisskummen.

 

Acqua di Gio av Giorgio Armani

Dette er en fengslende duft som er elsket av både duftelskere og samlere. Se for deg en varm dag ved stranden, dette er stemningen som denne aftershave prøver å gjenskape.

De første toppnotene av bergamott, neroli og mandarin blir raskt fulgt av ozoniske marine mellomnoter, sjasminessens, steinrose og persimmon. De varme og jordnære basenotene av sedertre, patchouli og musk utfyller hverandre perfekt.

 

Issey Pour Homme Issey Miyake for menn

Denne duften ble lansert i 1994, og er treaktig og akvatisk. Toppnoter er yuzu, sitron, bergamott, sitronverbena, mandarin, sypress, kalone, koriander, estragon og salvie. Med midtnoter av blå lotus, muskat, liljekonvall, safran, bourbon geranium og kanel; og basenoter er tahitisk vetiver, musk, sedertre, sandeltre, tobakk og rav.

 

Vi håper du likte våre valg av det vi mener er noen av de beste vintage aftershaves tilgjengelig i dag.

Hvis du trenger mer informasjon om vår mer moderne populære duftserie for menn, prøv vår artikkel om Høyst Elskede Dufter for Menn her. Eller for mer informasjon om våre Topp 10 Sexy Dufter for Menn, klikk her.