Sporet Levering
Prisen du ser er prisen du betaler - Ingen Toll
Bestill Nå - Betal Om 30 Dager

Noter Av Drikker I Dufter

De fleste av oss er kjent med de viktigste duftfamiliene, som blomstret og treaktig, som bekriver de dominerende notene i en duft. Men har du noen gang hørt om parfymer eller aftershaves som ligner populære drikker?

Menneskets luktesans og smakssans er veldig nært knyttet sammen, så det er nok ikke så rart at vi generelt liker lukter som ligner på ting vi liker smaken av. Men vil du lukte som favorittdrikken din? Kanskje du allerede gjørt det uten av være klar over det, og det er kanskje derfor du elsker den så mye...

 

Drink

Ikke drikk den, spary den!

 

Absinthe

Ikke alle vil ha gode minner om denne brennevinen med anissmak, men ikke la dem skremme deg. Den tradisjonelle blandingen av urter og krydder som anis, peppermynte og koriander som brukes til å lage den, gjør den til en ganske fristende duft. Som et resultat har absint blitt de arimatiske noteene i populære aftershaves som Invictus Platinum av Paco Rabanna og Eternity Reflections av Calvin Klein.

 

Coca-Cola

Selv om ingrediensene til denne høyt elskede drikken er en godt bevoktet hemmelighet, er de søte appelsin-, karamell- og koriandernotene som skaper Coca-Cola-aromaen umiskjennelige. Når de kombineres med blomster og vanilje i parfymer for kvinner som Amor Amor Love Festival av Cacharel og Estee Lauder Youth Dew, skaper de en deilig varm rav- og vaniljeduft.

 

Kaffe

De aromatiske kaffenotene gir en varm, mørk og brent lukt til en duft som ofte er ganske intens. Derfor er slike noter populære med intense dufter, som Ralph Lauren Polo red Extreme. Noen store merker, inkluderer YSL, har imidlertid brukt kaffe i parfymer som Black Opium, som er litt med subtile, og varmer godt opp hjertenotene.

 

Gin

Gin

Gin er en brennevin som får sin smak fra einebær. Einebær gir botaniske og aromatiske noter som gjør seg utmerket som toppnote i en treaktig, fougere og chypre duftsammensetninger. Dufter som har noter av ginikluderer First Instinct av Abercrombie & Fitch og Magic Man av Bruno Banani.

 

Masala Chai

Masala Chai er en velduftende, søt te fylt med krydder. Masala Chai inneholder te, melk, sukker, sort pepper, kardemomme og ingefær. Detter er alle noter som kan finnes alene i dufter, men når de blandes sammen skaper de en deilig, varm og koselig duft. Omania av Bvlagri er en varm ravkrydret duft som inneholder disse Masala Chai-notene.

 

Mojito

Mojito er en cocktail som har sin opprinnelse fra Cuba. Ingrediensene til en Mojito er lys rom, sukkerrørlake, limejuice, brusvann og mynte, som sammen blir en delig forfriskende sommerdrikk (klikk her for en flott oppskrift på Mijoto). I parfymeri er det lime of mynte som oftest er brukt, og de danne friske toppnoter. Dufter med Mojito notene inkluderer Guerlain Homme og Cosmic av Agent Provocateur.

 

Rum

Rom

Rom er en brennevin laget på fermentert sukkerørjuice. Ettersom rom lagres på eikefat, vil den også ha treaktige element. Du kan bli overrasket over å lese at rom faktisk er en ganske vanlig duftnote.

Den kombinerer veldig godt med krydder, noe som gjør rom til en flott note for en søt og aromatisk duft. Wanted av Azzaro og 212VIP av Carolina Herrera er eksempler på populære dufter med noter av rom.

 

Whiskey

Whiskey er en brennevin fra ulike fermenterte kornslag som ofte har et veldig høyt alkoholinnhold, men er fullpakket med smaker fra tørlet frukt, honning og sjokolade til uter og krydder.

Whiskey lagres på trefat, så når whiskeynoter brukes i parfymer kommer de ofte frem som søte, treaktige og krydrede. Sofistiksrte og komplekse dufter som Tom Ford Tobacco Oud og Carolina Herrera Men Prive bruker disse whiskeynotene svært godt.

 

Hvis du fortsatt trenger litt inspirasjon til for ditt neste duftvalg og har lyst på noe litt annerledes, så sjekk ut dette innlegget hvor vi har håndplukket noen av de beste og mest unike duftene fra den fantastiske verdenen av kjønnsnøytrale dufter.