Ikke Gå Glipp Av Farsdagen... Bestill Innen 30.10 Kl. 23:59 For Levering I Tide.

Alaia Paris Parfyme & Dufter til henne

Alaia Paris ble grunnlagt av den tunisiske designeren Azzedine Alaia. Hans kroppsnære design ble berømt i 1980, og hans kolleksjoner har blitt beskrevet som tidløse for den moderne kvinnen. Dette gjenspeiles også i hans signaturduft som ble utgitt i 2015.

Azzedine Alaia flyttet til Paris i 1957 for å satse på sin drøm om å bli en motedesigner. Han jobbet for Christian Dior, Guy Laroche og Thierry Mugler før han åpnet en liten skredder på 1970-tallet. Der laget han sine første kleskolleksjon og i de neste ti årene hadde han internasjonal suksess. I 1984 ble han tildelt Oscar de la Mode for “Best Designer of the Year” og hans suksess fortsatte å vokse. Takket være hans samarbeid med kjente moteredaktører ble merket hans kjent også over dammen, og på slutten av 80-tallet hadde Alaia åpnet to butikker i USA. Hans tettsittende klær for kvinner har gitt han kallenavnet “The King of Cling”

Etter en rolig periode på 90-tallet returnerte Alaia med et samarbeid med motegiganten Prada i 2000, men i 2007 avsluttet han samarbeidet og kjøpte nesten alle rettighetene til hans design tilbake fra Prada. Dette gjorde Azzedine Alaia til en av de svært få designerne som klarte å kjøpe tilbake sitt navn og merkevare fra et globalt motemerke.
Azzedine Alaias klær har blitt båret av mange store navn som Greta Garbo, Grace Jones, Madonna, Naomi Campbell, Shakira og Michelle Obama, og i 2008 ble han tildelt en fransk ridder.
Alaia Paris lanserte sin duftkolleksjon for kvinner med sin signaturduft Alaia Paris (2015). Duften ble utviklet av Marie Salamagne som tidligere hadde laget parfymer for merker som Armani, Grès, Jo Malone, Kenzo, Vivien Westwood og Yves Saint Laurent. Ideen bak duften er angivelig lukten av "en kald foss som faller på varmt kritt." Duften blander noter av varmt skinn og musk med rosa pepper, fresia og peon. Akkurat som innholdet er flasken i sort og gull, inspirert av “Alaias kvinner” som er sanselige, frigjorte og kroppsbevisste. Flasken er designet av skulpturkunstneren Martin Szekely.

Se alle

Alaia Paris tidslinje

2014
2018
2017
2017
Nude
NUDE

Nude av Alaïa Paris er en orientalsk blomsterduft for kvinner....

2016
2016
Blanche
BLANCHE

Blanche av Alaia Paris er en blomsterduft med vanilje for...

2015
2015
Alaia
ALAIA

Alaia av Alaia Paris er en blomsterduft for kvinner. Den...

Alaia Paris
Kolleksjonene
FRA BARE
kr 261
Alaia Paris Alaia
ALAIAAlaia av Alaia Paris er en blomsterduft for kvinner. Den...