Sporet Levering
Prisen du ser er prisen du betaler - Ingen Toll
Bestill Nå - Betal Om 30 Dager

Annick Goutal Parfyme & Dufter til henne

Annick Goutal er et fransk parfymehus. De er kjent som en av de fremste uavhengige parfymeselskapene og har gitt kunder kvalitetdufter siden slutten av 70-tallet. Annick Goutal var et naturtalent når det kom til parfymer. Hun var et kreativt geni som var interessert i kunst og dufter fra en tidlig alder, og ble også velsignet med en fantastisk luktesans. Selv om hun begynte som modell startet hun senere et hudpleieselskap med en venn. Hun var mer fascinert av luktene og pakkingen av produktene og opplevelsen av å bruke dem enn effekten av kremer. Dette gjorde at hun innså hun ville passe perfekt til å lage luksusparfymer da hun møtte parfymeskaperen Henri Sorsana i 1977. Sorsana var en dyktig duftmaker som viste Goutal sine hemmeligheter. Hun øvde i mange år for å bli en parfymemaker selv. Som mange uavhengige parfymemakere var hun mer opptatt av parfyme som kunst enn som et motetilbehør. Hennes dufter, utviklet sammen med Isabelle Doyen, er basert på steder og ideer og ofte har de orientalske innslag.

Mange Goutal parfymer er unisex, men de fleste er laget utelukkende for kvinner. Rose Absolute (1984) er en intens blomsterduft laget av seks forskjellige typer av rose for å gi følelsen av en rosehage. Petit Cherie (1998) er en søt og fruktig duft med fersken, rosa musk, vanilje og nyklipt gress. Ce Soir Ou Jamais (1999), som var Goutals aller siste parfyme og tok 10 år å fullføre, er en subtil duft som blander rosenoter med pære, vin og ambrette og er ment til å speile luktene man opplever en morgen mens man besøker en kirkehage. Songes (2005) er en duft skapt av Goutal sin samarbeidspartner Isabelle Doyen, og den har blitt en av merkets mest populære parfymer.

Annicks datter, Camille Goutal, tok over selskapet etter at hun gikk bort. Hun er en parfymemaker også, og har videreført morens arbeid. En av de mest berømte nyere Goutal duftene har vært Les Orientalistes kolleksjonen. Dette er tre dufter inspirert av Orienten og har tre typiske duftnoter fra denne regionen; amber, røkelse og myrra. Luktene er Ambre Fetiche, Myrrhe Ardente og Encens Flamboyant og ble utgitt i 2007. I 2014 åpnet hun en vakker ny Goutal boutique i Manhattans West Village og det er også Annick Goutal butikker i London og Paris.
Vis Mer