Sporet Levering
Prisen du ser er prisen du betaler - Ingen Toll
Bestill Nå - Betal Om 30 Dager

Issey Miyake Parfyme & Dufter til henne

Issey Miyake er en meget kjent japansk designer som har laget klær, dufter og egne produksjonsmetoder. Miyake overlevde atomangrepet i 1945, bare syv år gammel, og vokste opp i ruinene av etterkrigstiden i Japan. Han har innrømmet at dette har påvirket hans posistive og lyse stil, som har en tendens til å bygge på fortiden, men samtidig se fremover.

På 60-tallet var det en ung Miyake, som nyutdannet fra designskolen, dro til Europa for å jobbe for Guy Laroche og Givenchy. Der skapte han luksuriøse klær for de rike og mektige, men da opptøyene i Paris begynte i 1968, innså han at fremtiden lå i å lage «klær for massene». Da han kom tilbake til Japen noen år senere, startet han sin egen merkevare som fokuserte på teknisk innovasjon og anvendig mote som alle kunne bruke.

Moten fra Issey Miyake har en tendens til å fokusere på prosessen bak designet og bruk av nye og uprøvde materialer. Hans berømte Pleats Please-kolleksjon, bruker den gamle teknikken plissering for å skape en ny type klær som utvider seg og strekker seg etter brukeren. Denne kolleksjonen ble komplett da merket lanserte en komplimenterende parfyme under samme navn.

Pleats Please (1993) er direkte inspirert av pleating og stabler frukt, blomster og skog, særlig noter av pærer, søtert og sedertre. Miyake er også kjent for sitt arbeid med teksturer og rynker. Han har laget skjorter og kjoler fra resirkulerte plastflasker og pappesker. Han har også utvidet til tilbehør og nå kan du få en klokke, veske eller støvler designet av dette motegeniet. Miyake liker samarbeid og ofte lar sine designere lage sine egne linjer under Issey Miyake-merket som resulterer i boutiquemerker som «Cauliflower» (blomkål).

Den aller første parfymen fra Issey Miyake var L'eau d'Issey for Women (1992). Denne feminine og ozoniske blomsterduften er en veldig ren blanding av melon, lotus, lilje og rosevann på en base av tre og rav. Det var en av de mest populære parfymene på 90-tallet og skiller seg ut med sin høye, kjegleformede flaske. Duften har blitt utgitt i flere versjoner, inkludert Lune d'Issey (2001), L`Eau d`Issey Gold (2011) og en rekke sommerversjoner. A Scent (2009) er en minimalistisk grønn duft med yuzu, verbena, lavendel, jasmin og tre. Det er en påfallende ren og frisk duft med inspirasjon fra de store fjellene i Japan.
Vis Mer