Sporet Levering Med PostNord
Prisen du ser er prisen du betaler - Ingen Toll
Bestill Nå - Betal Om 30 Dager

Judith Leiber Parfyme & Dufter til henne

Den lunefulle og uvanlige ungarske veskedesigneren Judith Leiber har blitt anerkjent som en av Amerikas beste eksempler på utsøkt håndverkere. Alle produktene er håndlaget og har mange detaljer, haute couture clutcher og Minaudières dekorert med krystaller og stener. Veskene kommer i en rekke former som for eksempel dyr, mat eller klær, og blir ofte sett på den røde løperen. Svanevesken ble berømt i USA da den populære serien Sex and the City med stjernen Sarah Jessica Parker erklærte seg som en beundrer av Leiber sin design. De uvanlige og sære veskene er også elsket av kjendiser som Katy Perry og Kelly Osbourne. De er også brukt av de amerikanske førstedamene etterat Mamie Eisenhower viste frem en av de berømte veskene på åpningsseremonien til ektemannen Dwight.

Da hun pensjonerte seg i 1998 hadde Judith Leiber skapt rundt 3000 forskjellige veske og tilbehør design. Født i Budapest i 1921 som en del av en jødisk familie, ble den unge Judith tvunget til å gi opp høyere utdanning på grunn av økningen av fascisme. Hun startet hos den ungarske bag designeren Guild. Hun ble senere den første kvinnen som noensinne har får tittelen master craftswoman. Etter krigen begynte hun å lage sine egne vesker før hun emigrerte til USA i 1948 sammen med sin mann. Etter å ha jobbet som en veske designer for flere andre merker åpnet hun endelig sin egen virksomhet, The Leiber Company, i 1963. Virksomheten ekspanderte raskt og Judith Leiber er i dag solgt i offisielle butikker i New York, Atlanta, Las Vegas og California, og i de mest prestisjefylte varehus samt på nettet.

Bortsett fra designervesker, smykker og tilbehør, innførte merket også en linje med kvinnelige dufter i 2007. Signatur duften Leiber (2007) er en orientalsk blomsterduft skapt av Karine Dubreuil som tidligere har jobbet for store merker som Yves Saint Laurent, Gucci og Guerlain. Den fruktige og krydrete toppnoten av ananas og bergamot etterfølges av blomsternoter bestående av rose, cyclamen, sjasmin og pimento og avrundes av en aromatisk base av rav, patchouli, musk og sedertre.

Andre kjente dufter er orientalsk krydret Judith Leiber Night (2011) med en dominerende kanellukt, floral fruktige Amethyst (2012) samt Exotic Coral (2013), en floral fruktig duft med tropiske toner av kokos , tiare blomst, lime og rum.

I 2010 tok CFDA medlem Jane Matheson stillingen som kreativ direktør i Judith Leiber og under hennes tilsyn var selskapet i stand til å innlemme en moderne tilnærming til deres varemerke design. Judith Leiber vesker er utstilt i museer over hele verden, inkludert Victoria & Albert Museum i London, MOMA i NYC og Smithsonian Institute i Washington.
Vis Mer