Sporet Levering
Prisen du ser er prisen du betaler - Ingen Toll
Bestill Nå - Betal Om 30 Dager

Nina Ricci Parfyme & Dufter til henne

Det franske couture huset Nina Ricci ble grunnlagt av den italienske motedesigneren Maria Nielli som flyttet til Paris etter at hun giftet seg. Hun har vært kjent som Nina Ricci siden den gang. I 1932 åpnet hun sin første Nina Ricci boutique på 20 Rue de Capucines i Paris og hun drev den sammen med sønnen Robert. Robert Ricci tok seg av den administrative siden av selskapet, men han hadde også interesse for dufter. Paret solgte elegante couture klær til overklassen og senere lagde de også sko og støvler, vesker og annet tilbehør.

Det var Robert Ricci som introduserte den legendariske duftserien selskapet er populær for i dag. Han begynte å arbeide med sin første duft på begynnelsen av 40-tallet og et par år senere ble den første Nina Ricci parfymen introdusert: Coeur Joie (1948), en blomsterduft for kvinner. Den andre duften ble som ble utgitt overgikk sin forgjenger på alle nivåer og L'Air du Temps (1949) gikk videre til å bli en av de mest elskede duftene gjennom tidene.
L'Air du Temps parfymen gjorde Nina Ricci berømt og dets komplekse sammensetning av delikat balanserte noter er fortsatt en av merkets bestselgere til den dag i dag. Den tidløse blomsterduften for kvinner har toppnoter av nellik, rose, fersken og bergamott som smelter inn i en bukett av gardenia, fiolett, orkidé, jasmin, ylang-ylang, rosmarin og nellik og ender i en trøstende varm og krydret base med amber, sandeltre, benzoin, eikemose, sedertre, vetiver og musk. Den kommer i en krystallflaske designet av Marc Lalique, eier av det prestisjetunge krystalldesign huset ved samme navn og har to duer som elegant snor seg rundt toppen av en gul base. Den ikoniske flasken er designet som et symbol for kjærlighet og frihet som en reaksjon på fortvilelsen etter slutten av den siste krigen. Det franske uttrykket oversettes til "Air of Time", som er det perfekte navnet på en duft som fremdeles er like aktuell for det moderne duft markedet som det var på det tidspunktet den ble sluppet i slutten av 40-årene.

Siden L'Air du Temps, har Nina Ricci fortsatt å gi ut et stort utvalg av dufter til kvinner. Tidligere utgaver inkluderer Eau de Fleurs (1974), Les Belles de Ricci kolleksjonen og Premier Jour (2001) og Love In Paris (2004). Den floral fruktige Nina (2006) erstattet 80 talls duften av samme navn. Mademoiselle Ricci (2012), den orientalske floral L'Extase (2015) og orientalske vanilje duften Luna (2016), som er presentert i en elegant epleformet blå flaske, er blant de nyere utgivelsene. De fleste Nina Ricci duftene er også tilgjengelige i attraktive parfyme gavesett inkludert bodylotion eller dusjgele.
Vis Mer