Sporet Levering
Prisen du ser er prisen du betaler - Ingen Toll
Bestill Nå - Betal Om 30 Dager

Rochas Parfyme & Dufter til henne

Rochas er et fransk parfyme og design hus. Det ble åpnet av Marcel Rochas i 1925 og var opprinnelig et haute couture hus som skapte elegant og moderne mote for kvinner. De var blant annet kjent for å introdusere skjørt med lommer.

Selskapet fikk en ny start når de aller første Rochas parfymene ble utgitt i 1934. Denne første linjen av dufter inkluderte Avenue Matignon og Audace. Rochas dufter ble faktisk ikke en umiddelbar suksess, og de ble avviklet da de fikk problemer med å skaffe forsyningene under andre verdenskrig. Men utgivelsen av Femme Rochas 1943 ble en stor suksess, og gjorde med tiden at Rochas ble mer involvert med dufter enn mote. Femme er en myk, kompleks og veldig feminin duft med myke toner av fersken, plomme, aprikos og blomster som rose og nellik på en nydelig base av skinn, eikemose og amber. På denne tiden hadde Rochas for vane å slippe sine dufter med tilhørende leppestifter og strømper som er vanlig i dag, men ganske uvanlig på den tiden.

Parfymene, med Femme i ledelsen, ble en så stor suksess at de helt overskygget motedelen. Rochas sluttet å selge couture nesten helt i starten av 1950-tallet. Noen år senere gikk Marcel Rochas bort, og selskapet ble overtatt av hans kone. Under hennes veiledning snudde hun Rochas til å bli et viktig multinasjonalt parfymehus som slipper store dufter for kvinner som Mystere (1978), en mystisk orientalsk og floral duft og Byzance (1987), en chypre duft inspirert av den bysantinske imperiet med eksotiske dufter av krydder, tyrkisk rose, kardemomme, sandeltre, helitrope og musk. Den morsomme og fargerike Tocade (1994) var en suksess for merket med en forfriskende grønn topp, en varm og frisk midtdel og med vanilje i basen. Flasken bringer tankene til en fruktig cocktail.

I 2002 startet selskapet å skape mote igjen under den kreative ledelsen av Olivier Theyskens og de gjenvant sin status som haute couture hus med kjoler. De fikk mange kjendis fans, inkludert Jennifer Aniston, Jennifer Lopez og Sarah Jessica Parker, og de er ofte sett i deres kreasjoner.
Vis Mer