Sporet Levering
Prisen du ser er prisen du betaler - Ingen Toll
Bestill Nå - Betal Om 30 Dager

Salvador Dali Parfyme & Dufter til henne

Salvador Domingo Felipe Jacinto Dalí i Domènech, Marqués de Dalí de Pubol, bedre kjent som Salvador Dali, var en spansk maler kjent for sine surrealistiske malerier. Han ble født i Figueres, Catalonia, Spania i 1904 og døde i 1989, også i Figueres.

Salvador begynte på tegneskole i 1916 og hadde sin første offentlige utstilling i 1919, bare 15 år gammel.
Han flyttet så til Madrid for å studere og være en del av kunstverdenen. Det gikk ikke helt etter planen da Dali ble utvist fra skolen i 1926. Han dro derfor videre til Paris der han møtte Pablo Picasso, som senere skulle bli en inspirasjon for Salvadors malerier.

I 1929 møtte Salvador sitt livs kjærlighet, Gala Eluard, mens han opptrådde med sitt «one man show» i Paris. De flyttet raskt sammen og giftet seg i 1934, og så igjen i 1958.
Selv om Salvador bare hadde øyne for hans Gala, det var ikke alltid et lykkelig ekteskap. I 1968 kjøpte han et slott til henne, men han fikk kun lov å besøke om han fikk en skriftelig tillatelse.

Da Salvador døde i 1989 etterlot han seg en stor samling av kjente verker. Blant annet hans Mae West Lips Sofa, en rekke filmer han hadde arbeidet på, for eksempel Alfred Hitchcocks Spellbound, motesamarbeid med Christian Dior, samt bøker, arkitektur, malerier og fotografier.
Noen av hans mest kjente malerier er "The Persistence of Memory", "Swans Reflecting Elephants" og «Metamorphosis of Narcissus»

Salvador begynte å lage dufter, inspirert av hans kone og muse Gala. Hans første duft, Salvador Dali Parfum (1983) en chypreduft med noter av blant annet bergamott, rose, patchouli og musk. Flasken er formet i den kjente leppeformen, et symbol som finnes på alle Dalis dufter, enten på flasken eller esken. Merket har også lansert Kiss Collection, Dali Haute Parfumerie og Aphrodite Collection, noe for enhver smak og stil.

Med mer enn 50 forskjellige dufter som en del av Salvadors merke, er det faktis kun tre av dem ble produsert mens Salvador fortsatt var i live.
Vis Mer