Sporet Levering
Prisen du ser er prisen du betaler - Ingen Toll
Bestill Nå - Betal Om 30 Dager

Van Cleef & Arpels Parfyme & Dufter til henne

Van Cleef & Arpels er et aktet fransk smykkehus som også er kjent for sine gode parfymer. Historien av merkevaren er en sann kjærlighetshistorie, og begynner når Alfred Van Cleef, en nederlandsk mann på reise i Frankrike, møtte Estelle Arpels. Når det viste seg at Estelles far solgte diamanter, safirer og andre edelstener mens Van Cleef kom fra en familie av diamant-kuttere, var det klart at det var en perfekt match. Det unge paret giftet seg kort tid etter, i 1895, og året etter jobbet deres familier sammen. I 1906, etter at Arpels dessverre gikk bort åpnet Alfred den første Van Cleef & Arpels boutiquen i hennes minne samme år.

De to familiene holdt sammen og sine utsøkte kreasjoner var snart snakket om i Paris. De spesialiserte seg på å lage skreddersydde smykker for de rike og berømte, og deres smykker utsmykket noen av de mest berømte parene i begynnelsen av det 20. århundre. Hertugen av Windsor gikk til Van Cleef & Arpels for sitt vakre safir og diamant armbånd han ga Wallis Simpson på sin bryllupsdag, den skandaløse unionen som rev i stykker den britiske kongefamilien og tvang Duke til å abdisere. Andre berømte klienter inkluderer Jackie Onassis, Grace Kelly og Elizabeth Taylor.

Det var ikke før på 70-tallet at kunder kunne nyte Van Cleef & Arpels parfyme. Den aller første utgaven var, passende nok, First for Women (1976), en dyp og kompleks feminin blanding av blomster og frukt. First for Women har vært svært populære og har blitt utgitt i flere versjoner, inkludert First Edition Blanche (2013). Den selvtitulerte Van Cleef er en orientalsk parfyme med blomsternoter utgitt i 1993. Feerie (2008) er en nydelig duft i en like vakker flaske dekorert med en fe. Feerie er bygget på tunge toner av fiolett og solbær blandet med grønne noter og roser på en treaktig vetiver base.

Mens den opprinnelige Van Cleef og Arpels har vært lenge borte er merket større enn noensinne, og mens nye butikker åpner i USA og Midtøsten vil vi fortsette å se deres vakre smykker og fantastiske dufter i mange år framover.
Vis Mer