Lagerutsalg | Begrenset Tilgjengelighet | Klikk For Å Handle

Worth Parfyme & Dufter til henne

Worth er et berømt fransk motehus som ble grunnlagt av Charles Frederick Worth i 1858. De er kjene for sine couture, samt en rekke berømte parfymer, inkludert den tidløse Je Reviens. Worth var selv en mote pioner som oppfant ideen om catwalks og han regnes som en av de første kjendisdesignerne.

Worth var et fransk selskap, men grunnleggeren selv var britisk. Charles Worth ble født i 1825. Hans familie hadde en gang vært rik, men hans far hadde mistet hele sin formue. Charles begynte derfor å jobbe bare elleve år gammel. Han ble senere sendt til London for å jobbe i en stoff butikk. Etter dette flyttet han til Paris. Nitten år gammel klarte Worth å finne arbeid som stoff selger, til tross for ikke snakker et ord av fransk. Selskapet han jobbet for, hvor han også møtte sin kone, solgte tekstiler til noen av de beste kjolefabrikantene i Paris, men de lagde ikke sine egne. Det tok ikke lang tid før han prøvde seg på å sy selv. Worth klarte å overbevise dem om å la ham åpne en kjole avdeling, og dette var starten på hans eget motehus.

Bare noen få år senere hadde Worth sin egen prestisjefylte butikk hvor han solgte kjoler designet av seg selv. Har var pioner med mange nye teknikker og han eksperimenterte med nye materialer. Hans butikker ble snart besøkt av kongelige og av det øvre sjiktet i Paris. Han ble også kjent for å bruke levende modeller i stedet for utstillingsdukker og måten han brukte dem til å vise frem klærne for potensielle kunder ble en blåkopi for moderne catwalk-show. Worth regnes også som den første kjente designeren. På den tiden selv ikke de mest innflytelsesrike sydamene var kjent av publikum, og de ville bare lage hva kunden forespurte. Charles Worth ville i stedet fortelle sine kunder hva han trodde de skulle ha, og var også hyppig kommentert i mange avisartikler. Dessuten var han blant de første til å inkludere et merke med navnet sitt på plaggene.

Worth døde i 1895, men hans sønner fortsatte Worth huset og de har vært enda mer vellykket i det 20. århundre enn de var i det 19. arhundre. De har åpnet butikker i både Europa og USA, og de bygger på på Worths banebrytende arbeid. De var også et av de første motehusene i å gi ut en parfyme; Dans La Nuit (1924). Motehuset falt fra hverandre 1980 og deretter skiftet de hender flere ganger før det ble kjøpt av Shaneel tidlig på 00-tallet. De har nå gjenåpnet sin couture avdeling under ny ledelse og nok en gang begynte de å dukke opp på moteshow som Charles Worth la grunnlaget for.

Den mest populære Worth parfymen er uten tvil Je Reviens som ble utgitt i 1932. Dette er en blomster og tre komposisjon med sitrus appelsinblomst, sjasmin, syrin, nellik og rose på en base av sandeltre og røkelse. Navnet er fransk for "I Will Return" og navnet gjorde det til en populær gave. Worth dufter og parfymer har en tendens til å være veldig floral og elegante slik som den overdådige stilen til Charles Worth. Andre populære dufter inkluderer søt og blomstrete Miss Worth (1977) og Couture (2004), som er direkte inspirert av Je Reviens og kan anses som den nye versjonen av denne klassiske Worth duften.

Se alle

Worth tidslinje

1930
2007
2006
2006
Courtesan
COURTESAN

Courtesan av Worth er en symfoni av vakre noter. Den åpner med...

1956
1956
Je Reviens Couture
JE REVIENS COUTURE

Je Reviens Couture er en floral aldehyd duft for kvinner. Je...

1955
1955
Miss Worth
MISS WORTH

Miss Worth av Worth er en frisk og treaktig blomsterduft for...

1932
1932
Dans la Nuit
DANS LA NUIT

Dans la Nuit av Worth er en aromatisk og treaktig blomsterduft...

Je Reviens
JE REVIENS

Je Reviens av Worth er en treaktig blomsterduft for...

Vers le Jour
VERS LE JOUR

Vers le Jour av Worth er en fris og treaktig blomsterduft for...

Vers Toi
VERS TOI

Vers Toi av Worth er en frisk og aromatisk duft for kvinner....

1931
1931
Sans Adieu
SANS ADIEU

Sans Adieu av Worth er en frisk blomsterduft for kvinner. Sans...

Worth
Kolleksjonene
FRA BARE
kr 161
Worth Courtesan
COURTESANCourtesan av Worth er en symfoni av vakre noter. Den åpner med...
FRA BARE
kr 90
Worth Je Reviens
JE REVIENSJe Reviens av Worth er en treaktig blomsterduft for...
FRA BARE
kr 173
Worth Je Reviens Couture
JE REVIENS COUTUREJe Reviens Couture er en floral aldehyd duft for kvinner. Je...